Melónové osvieženie s ľadovou triešťou

Pridané: 15.07.2021 | Autor: Helmut_Zabal | Pridal: Medo

Aj keď by sa s nami botanik hádal, že je melón bobuľovité ovocie, my máme túto osviežujúcu superpotravinu zaužívanú ako zeleninu, na ktorej si pochutnávame s príchodom prvých letných lúčov. Spôsobom jeho servírovania sa medze nekladú - je skvelý len tak nakrájaný na plátky, ale na obľube získava aj jeho kombinácia s balkánskym syrom. A pretože je bohatou zásobárňou vody, hodí sa aj na prípravu koktejlov. Vyskúšajte melónovú triešť, ktorá bude s cukríkmi Haribo Anguria ozdobou každej letnej párty. 

 

Melónová ľadová triešťMelónová ľadová triešť

Či už červený, oranžový alebo žltý, melón skrátka nesmie chýbať na žiadnej letnej párty. My sme tentokrát siahli po klasickom vodnom, ktorý v kombinácii s mätou vytvorí svieži nápoj na teplé dni.

 

Melónová ľadová triešť
Ingrediencie na 2 porcie:
4 hrste ľadu
200 g melónu
čerstvá mäta
cukríky Haribo Anguria

 

Postup:
1. Melón vydlabte a spolu s mätovými listami rozmixujte.
2. Zmes prelejte stranou a rozmixujte ľad, na ktorý potom pridajte melónovú šťavu.
3. Ozdobte slamkou, mätou a melónovými cukríkmi Haribo Anguria.

TIP: Melón je skvelou ingredienciou pre párovanie chutí, napríklad s uhorkou tvorí dokonalé osviežujúce duo.

Vytlačiť Obľúbené Poslať Facebook Digg it Delicious Vybrali.sme

Komentáre